SmartCash Retail Management System

Dispecerat Livrare Comenzi

Dispecerat Livrare Comenzi

Previous topic Next topic  

Dispecerat Livrare Comenzi

Previous topic Next topic  

Dispeceratul pentru livrare comenzi este o functionalitate foarte utila in aplicatia SmartCash Shop, deoarece permite monitorizarea permanenta si gestionarea eficienta a comenzilor primite de la clienti. In cele ce urmeaza o sa aflati cum sa utilizati simplu si eficient aceasta functionalitate cu ajutorul careia veti putea sa salvati mult timp:

 

Filtarea comenzilor

 

Filtrare Lista Comenzi

 

Aplicarea unui filtru asupra comenzilor  primite de la clienti se face foarte usor urmand pasii de mai jos:

 

1. Selectati in primul rand intervalul de timp pentru care doriti sa vizualizati comenzile primite de la clienti. Intervalul de timp se refera la alegerea datei de la care se doreste vizualizarea comenzilor si a datei pana la care se doreste afisarea acestora. Trebuie sa tineti cont ca intervalul de timp este foarte important in afisarea comenzilor, iar alegerea gresita a acestuia presupune in final o afisare a comenzilor din alt interval decat cel dorit. In cazul in care nu gasiti anumite comenzi va recomandam sa verificati in primul rand intervalul de timp ales.

 

2. Alegeti starea si subtarea comenzilor ce se doresc a fi afisare in cazul in care acest criteriu de filtrare este util si in conformitate cu ceea ce se doreste a fi afisat in final.

 

Starile comenzilor impreuna cu substarile  pot fi :

 

 -In asteptare

         -In asteptarea platii

         - Procesabil

 - In lucru

         - Colectare Neinceputa

         - Colectare Finalizata

 - Facturat

         - Facturat Neambalat

         - Facturat Ambalat

         - Facturat Confirmat

         - Factural Retur Postal

         - Facturat Retur Partial

         - Facturat Retur Total

                       - Retur

                                              - Retur Partial

                                              - Retur Total

 - Anulat

         - Razgandire

         - Modificare

         - Lipsa Stoc

         - Alte Motive

 

 

3. Alegeti forma de plata si Modul de livrare. Trebuie sa aveti in considerare ca exista patru forme de plata din care puteti alege, si anume: numerar, card online, ordin de plata, alte tipuri. De asemenea  livrarea se poate face prin Posta Romana, Curier sau puteti selecta alt tip de livrare daca cele doua mentionate anterior nu corespund cu realitatea. De asemenea avand in vederea ca este foarte posibil sa nu dispuneti de aceste informatii aveti posibilitatea ca la aceste optiuni sa alegeti varianta "Toate", adica sa nu tina cont de nicio personalizare.

 

4.Daca doriti sa filtrati comenzile doar pentru un anumit client, tastati in campul "Comanda pentru Clientul.." numele clientului sau minim 3 caractere din numele acestuia si apasati butonul "Filtrare Clienti". In lista derulanta de mai jos "Selecteaza un Client" alegeti clientul pentru care se doreste filtrarea iar in momentul imediat urmator veti avea un filtru activ pe clientul ales.

Nota!

Filtrarea clientilor,ca in orice modul de cautare din cadrul SmartCash Shop, este posibila dupa : Nume Client,Cod Fiscal,Cod Client, ILN/GLN  sau Localitate

 

5. Puteti bifa "Actualizare automata la un minut" pentru a fi sigur ca dupa momentul aplicarii filtrului comenzile afisate in partea dreapta sunt in conformitate cu realitatea. Aceasta optiune este foarte importanta avand in vedere ca  nu veti pierde nicio comanda emisa recent.

Observatie! Pentru o mai buna gestiune a comenzilor,se pot grupa toate comenzile dupa coloane prin apasarea optiunii Activeaza gruparea dupa coloane.

 

Operatii existente pentru filtrarea comenzilor

 

"Anulare" : folositi acest buton atunci cand doriti sa anulati filtrul curent in vederea aplicarii unui alt filtru

 

"Actualizare Comenzi" : in cazul in care nu ati bifat optiunea "Actualizare automata la un minut" puteti actualiza manual comenzile folosind acest buton

 

"Printare" : daca doriti sa printati sub forma unui raport comenzile aflate in partea dreapta

 

"Export" : daca doriti sa exportati in format Excel comenzile aflate in partea dreapta

 

 

Operatiuni Pre-Facturare

 

Pe masura ce comenzile sunt primite, starea acestora se va schimba in functie de situatia reala a comenzii. Atunci cand se doreste modificarea starii unei comenzi, se selecteaza din partea dreapta comanda dorita si se apasa butonul care indica starea actuala a comenzii.

Asa cum au fost enumerate mai sus starile si substarile comenzilor, din acest meniu puteti alege sa modificati comenzile in asteptare si comenzile in lucru. In momentul in care apasati butonul "In Lucru -> Comanda Interna" aplicatia SmartCash Shop va deschide automat o comanda interna cu produsele primite de la client. Comanda poate fi importata ulterior pe o vanzare cu ridicata si facturata.

 

Operatiuni Post-Facturare

 

Aceasta sectiune se refera la comenzile primite, aflate in curs de procesare asupra carora se pot aplica substarile din cadrul starii Facturat. Pe masura ce comenzile sunt primite, starea acestora se va schimba in functie de situatia reala a comenzii. Atunci cand se doreste modificarea starii unei comenzi, se selecteaza din partea dreapta comanda dorita si se apasa butonul care indica starea actuala a comenzii.

 

Operatiuni Speciale

 

In cadrul sectiunii Operatiuni Speciale puteti actiona asupra comenzilor existente in lista din partea dreapta si sa efectuati operatiuni de anulare comanda sau puteti modifica continutul comenzii in aceasta sectiune cat si pentru a sterge anumite articole dintr-o comanda.