Dispecerat Ordin Livrare

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Logistica >

Dispecerat Ordin Livrare

Dispeceratul pentru odine livrare comenzi este o functionalitate foarte utila in aplicatia SmartCash Shop, deoarece permite monitorizarea permanenta si gestionarea eficienta a comenzilor sosite dintr-un sistem extern.

Accesarea dispeceratului de ordin de livrare se efectueaza din meniul Logistica ->Dispecerat Ordin Livrare.

 

 

meniu_dispecerat_ordine_livrare

Interfata afisata este urmatoarea:

 

 

dispecerat_ordin_de_livrare

 

Coloanele din dispecerat in care sunt aduse informatiile sunt urmatoarele:

Stare Ordine Livrare-Indica starea comenzii la momentul respectiv;

Sub-Stare Ordine Livrare-Indica sub-starea comenzii la momentul respectiv;

Nr.Comanda-Indica numarul de comanda provenita dintr-un sistem extern;

Data Comanda-Indica data la care comanda a fost efectuata;

Forma de Plata-Indica forma de plata cu care este efectuata comanda respectiva;

Procesator de plata-Daca comanda respectiva este efectuata cu o forma de plata card, atunci in aceasta coloana se poate vizualiza procesatorul de plata cu care a fost efectuata;

ID Tranzactie-Daca comanda respectiva este efectuata cu o forma de plata card, atunci in aceasta coloana se poate vizualiza ID-ul de tranzactie aferent comenzii respective;

Tip Livrare;

Valoare comanda-Indica valoarea totala a comenzii respective;

Comanda interna-Atunci cand o comanda provenita din dispeceratul de ordine de livrare este procesata intr-o comanda de livrare interna in aceasta coloana este adus numarul de comanda interna si numarul de magazin de pe care a fost efectuata;

Factura-Atunci cand o comanda provenita din dispeceratul de ordine de livrare este facturata in aceasta coloana este adus  id-ul statiei de pe care a fost efectuata factura,seria de factura, numarul de factura si numarul de magazin de pe care a fost efectuata;

Aviz-Atunci cand pentru o comanda provenita din dispeceratul de ordine de livrare este efectuat un aviz de insotire in coloana este adusa seria avizului si numarul de aviz;

Bon fiscal-Atunci cand  o comanda provenita din dispeceratul de ordine de livrare este incasata la pos in coloana este adus numarul bonului si numarul pos-ului la care a fost efectuat bonul respectiv;

Client-In aceasta coloana este adus clientul aferent comenzii respective;

Punct Livrare-Indica punctul de livrare din care se ridica comanda respectiva;

Punct livrare original-Daca pentru o comanda a fost modificat punctul de livrare, atunci in aceasta coloana este adus punctul original din care se stabilise ridicarea comenzii.

 

Aveti posibilitatea de depanare a Ordinelor de Livrare din Dispecerat. Se pot modifica starile sau locatiile de livrare in caz de nevoie (daca exista drepturi suficiente) direct din dispecerat prin  apasare click dreapta  ->Depanare atribute Ordin Livrare, in care se efectueaza modificarile dorite ca in imaginile de mai jos:

 

                                                Depanare_atribute_ordin_livrare                               Detalii_comanda_livrare

 

 

In cele ce urmeaza o sa aflati cum sa utilizati simplu si eficient aceasta functionalitate cu ajutorul careia veti putea sa salvati mult timp:

 

Filtrarea comenzilor:

 

Filtre_comenzi_livrare

 

Filtrare Lista Comenzi

 

Aplicarea unui filtru asupra comenzilor primite de la clienti se face foarte usor urmand pasii de mai jos:

 

1. Selectati in primul rand intervalul de timp pentru care doriti sa vizualizati comenzile primite de la clienti. Intervalul de timp se refera la alegerea datei de la care se doreste vizualizarea comenzilor si a datei pana la care se doreste afisarea acestora. Trebuie sa tineti cont ca intervalul de timp este foarte important in afisarea comenzilor, iar alegerea gresita a acestuia presupune in final o afisare a comenzilor din alt interval decat cel dorit. In cazul in care nu gasiti anumite comenzi va recomandam sa verificati in primul rand intervalul de timp ales.

 

2. Alegeti starea si subtarea comenzilor ce se doresc a fi afisare in cazul in care acest criteriu de filtrare este util si in conformitate cu ceea ce se doreste a fi afisat in final.

 

Starile comenzilor impreuna cu substarile  pot fi:

 

In asteptare: In asteptarea platii

                          Procesabil

In lucru : Colectare Neinceputa

                   Colectare Finalizata

 

Facturat :Facturat in Lucru

   Facturat Neambalat

                   Facturat Ambalat

   FacturatExpediat

   Factural Confirmat

   Facturat Retur Postal

         

Retur:  Retur Partial

                 Retur Total

 

Anulat: Razgandire

                 Modificare

                 Lipsa Stoc

                 Alte Motive

 

Avizat: Avizat in Lucru

                Avizat Neambalat

                Avizat Ambalat

                Avizat Expediat

                Avizat Confirmat

                Avizat Retur Postal

 

Incasat Bon Fiscal : Incasat prin bon fiscal in Lucru

                                     Incasat prin bon fiscal Neambalat

                                     Incasat prin bon fiscal Ambalat

                                     Incasat prin bon fiscal Expediat

                                     Incasat prin bon fiscal Confirmat

                                     Incasat prin bon fiscal Retur Postal

                                                                 

 

3.Alegeti forma de plata si Modul de livrare. Trebuie sa aveti in considerare ca exista patru forme de plata din care puteti alege, si anume: numerar, card online, ordin de plata, alte tipuri. De asemenea  livrarea se poate face prin Posta Romana, Curier sau puteti selecta alt tip de livrare daca cele doua mentionate anterior nu corespund cu realitatea. De asemenea avand in vederea ca este foarte posibil sa nu dispuneti de aceste informatii aveti posibilitatea ca la aceste optiuni sa alegeti varianta "Toate", adica sa nu tina cont de nicio personalizare.

 

4.Daca doriti sa filtrati comenzile doar pentru un anumit client, tastati in campul "Comanda pentru Clientul.." numele clientului sau minim 3 caractere din numele acestuia si apasati butonul "Filtrare Clienti". In lista derulanta de mai jos "Selecteaza un Client" alegeti clientul pentru care se doreste filtrarea iar in momentul imediat urmator veti avea un filtru activ pe clientul ales.

Nota!

Filtrarea clientilor, ca in orice modul de cautare din cadrul SmartCash Shop, este posibila dupa: Nume Client, Cod Fiscal, Cod Client, ILN/GLN, Localitate sau Telefon.

 

5. Puteti bifa "Actualizare automata la un minut" pentru a fi sigur ca dupa momentul aplicarii filtrului comenzile afisate in partea dreapta sunt in conformitate cu realitatea. Aceasta optiune este foarte importanta avand in vedere ca  nu veti pierde nicio comanda emisa recent.

Observatie! Pentru o mai buna gestiune a comenzilor, se pot grupa toate comenzile dupa coloane prin apasarea optiunii Activeaza gruparea dupa coloane.

 

Operatii existente pentru filtrarea comenzilor

 

"Anulare" : folositi acest buton atunci cand doriti sa anulati filtrul curent in vederea aplicarii unui alt filtru

 

"Actualizare Comenzi" : in cazul in care nu ati bifat optiunea "Actualizare automata la un minut" puteti actualiza manual comenzile folosind acest buton

 

"Imprimare" : daca doriti sa printati sub forma unui raport comenzile aflate in partea dreapta

 

"Export" : daca doriti sa exportati in format Excel comenzile aflate in partea dreapta

 

 

Operatiuni Pre-Facturare

 

Pe masura ce comenzile sunt primite, starea acestora se va schimba in functie de situatia reala a comenzii. Atunci cand se doreste modificarea starii unei comenzi, se selecteaza din partea dreapta comanda dorita si se apasa butonul care indica starea actuala a comenzii.

Asa cum au fost enumerate mai sus starile si substarile comenzilor, din acest meniu puteti alege sa modificati comenzile in asteptare si comenzile in lucru. In momentul in care apasati butonul "In Lucru -> Comanda Interna" aplicatia SmartCash Shop va deschide automat o comanda interna cu produsele primite de la client. Comanda poate fi importata ulterior pe o vanzare cu ridicata si facturata sau avizata catre o locatie selectata din lista de magzine in situatia in care se lucreaza  cu retea de magazine.

 

operatiuni_pre-facturare_comenzi_de_livrare

 

In cazul in care pentru o comanda din lista a fost deja generata o comanda interna, la apasara butonului Genereaza Coamnda in Lucru aplicatia returneaza urmatorul mesaj:

 

eroare_exista_deja_o_comanda_de_livrare

 

 

Operatiuni Post-Facturare

 

Aceasta sectiune se refera la comenzile primite, aflate in curs de procesare asupra carora se pot aplica substarile din cadrul starii Facturat. Pe masura ce comenzile sunt primite, starea acestora se va schimba in functie de situatia reala a comenzii. Atunci cand se doreste modificarea starii unei comenzi, se selecteaza din partea dreapta comanda dorita si se apasa butonul care indica starea actuala a comenzii.

 

operatiuni_post-facturare_comenzi_livrare

Operatiuni Speciale

In cadrul sectiunii Operatiuni Speciale puteti actiona asupra comenzilor existente in lista din partea dreapta si sa efectuati operatiuni de anulare comanda sau puteti modifica continutul comenzii in aceasta sectiune cat si pentru a sterge anumite articole dintr-o comanda.

 

 

operatiuni_special_dispecerat_ordin_livrare

In campul din coltul din dreapta de jos  se pot vizualiza toate efectele ce au avut loc asupra comenzilor din dispecerat: Livrare, colectare, avizare, expediere aviz, confirmare primire aviz, retur aviz, facturare, expediere, confirmare primire, retur, anular si  general(camp de observatii).