SmartCash Retail Management System

Inchiderea de luna

Inchiderea de luna

Previous topic Next topic  

Inchiderea de luna

Previous topic Next topic  

Butonul Inchidere Luna din cadrul Listarii Raportului de gestiune, asigura blocarea inregistrarilor aferente unei luni la recalculare si este o operatie ireversibila.

Aceasta operatie efectueaza o serie de verificari care asigura consistenta datelor pentru fiecare luna inchisa. Este afisata caseta urmatoare:

 

 

Se selecteaza anul si luna ce se doreste a fi inchisa. In urma inchiderii nu va mai fi permisa emiterea de documente in program cu o data de emitere anterioara lunii inchise.

Pentru a efectua inchiderea unei luni programul SmartCash Shop face in prealabil urmatoarele verificari:

Daca luna precedenta a fost inchisa;
Daca toate documentele emise in luna respectiva sunt incluse pe raportul de gestiune;
Daca toate articolele descarcate in luna respectiva au un pret de achizitie de referinta (nu exista articole pentru care sa nu fi fost efectuata receptia, fie si ulterior iesirii);

Numai daca toate cele trei conditii sunt respectate este posibila inchiderea lunii. In caz contrar sunt afisate mesaje de eroare care explica procedura de urmat.

 

Nota:

Nu poate fi inchisa o luna fara inchiderea in prealabil a intervalului de timp precedent. Zilele listate care corespund unui interval inchis, sunt colorate cu negru in timp ce intervalul deschis la modificare are textul colorat cu albastru.