Inchiderea transferului la un magazin din retea

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Transferul la un Magazin din Retea >

Inchiderea transferului la un magazin din retea

Pentru inchiderea returului de marfa curent, dupa ce s-au adaugat toate articolele, se apasa butonul Inchide Transfer sau se apasa tasta F4. Dupa confirmare, pe ecran va aparea fereastra de mai jos:

 

transfer_retea_092019

 

Operatia de inchidere este ireversibila. Din acest punct, desi este posibila pentru moment renuntarea la emiterea avizelor, transferul este deja inchis si operat pe stoc. Pentru acest transfer singura operatie finala posibila este emiterea si listarea avizelor de insotire aferente.

In cazul de mai sus, in lista de avize este afisata o singura pozitie, ceea ce inseamna ca articolele selectate au incaput, din punctul de vedere al numarului de linii, pe un singur aviz.

In situatia in care numarul de articole este mare si se lucreaza cu formulare tipizate, programul SmartCash Shop genereaza automat numarul de avize necesar pentru a lista toate articolele. Tiparirea avizelor se va face in acest caz unul cate unul, de sus in jos, pana la listarea ultimului aviz. Pe masura tiparirii, in cazul in care s-a optat pentru utilizarea combinata si a seriei fiscale, pentru fiecare aviz este asociata in campul Nr. Fiscal Aviz, seria fiscala pretiparita pe aviz.

Se vor completa datele delegatului si se va apasa butonul Printare. Printarea se va face la imprimanta si cu formatul specificat in optiunile programului (pentru detalii vezi capitolul Echipamente periferice, sectiunea Imprimante documente), cu previzualizare sau nu a documentului.

In situatia in care, dintr-un motiv obiectiv s-a tiparit incorect avizul curent, din aceasta interfata se poate proceda oricand la retiparirea acestuia.

 

Atentie:

Pentru operatorul curent, aceasta este singura posibilitate de retiparire a unui document fiscal in caz de eroare la printare. Dupa inchiderea avizului tiparirea unui document fiscal este permisa numai unui Supervisor, si este considerata o operatie de urgenta. Pentru detalii puteti consulta capitolul Listare Avize de Insotire.

 

Dupa tiparirea integrala a avizelor, pe ecran va aparea fereastra de mai jos:

 

transfer_retea_102019

 

Atentie Retea de Magazine!

In continuare, este generat automat fisierul de date corespunzator transferului si este copiat pe serverul FTP al retelei de magazine. In cazul in care in momentul inchiderii transferului nu era activa o conexiune la internet, operatia de transmitere a fisierului de transfer pe server (sau in alta locatie in functie de optiuni) se poate repeta din meniul NetCenter/Retransmitere/Transfer la Magazin din Retea. In caseta, pentru fiecare transfer din lista sunt afisate, in zona inferioare avizele de insotire incluse. Prin selectarea butonului Retrimite Transfer, fisierul este regenerat si copiat pe serverul FTP. Finalizarea cu succes a operatiei este semnalizata printr-un mesaj. Transferul inchis va putea fi vizualizat ulterior in detaliu pe baza raportului din meniul Rapoarte/Situatii detaliate/Transferuri in Retea sau in forma cumulata valoric pe baza centralizatorului de avize de insotire accesibil din meniul Rapoarte/Centralizatoare/Avize de insotire.

 

Nota Importanta:

Indiferent de metoda de selectie a unui articol, orice adaugare in transferul curent se poate face numai in limita stocului existent, fiind posibila solicitarea unei cantitati mai mari numai in cazul in care este debifata optiunea Limiteaza iesirele la stocul existent din Optiuni program/Personalizare SmartCash/Reguli Globale, dar cu conditia repunerii cantitatilor lipsa in stoc pana la momentul inchiderii transferului.