Inventar pe locatii de numarare si categorii

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Inventarierea Marfurilor >

Inventar pe locatii de numarare si categorii

Accesul la operatia de inventar pe locatii de numarare si categorii se face din meniul Inventar/Deschidere inventar pe locatii de numarare si categorii.

La deschiderea acestui inventar selectati din lista ce va este afisata clasele de produse (Se pot selecta cel mult 4 clase de produse) pe baza carora veti selecta articolele ce urmeaza a fi inventariate ca in imaginea de mai jos:

 

selectare_clase_de_produse_inventar_pe_locatii_de_numarare_si categorii

 

Setati ordinea importantei pentru clasele selectate, folosind sagetile sus-jos. Apasati apoi butonul < Inainte> pentru a selecta categoriile primei clase selectate ca in exemplul din imaginea de mai jos:

 

selectare_categorii_de_clase_inventar_pe_locatii_de_numarare_si_categorii

 

Selectati categoriile de produse ce urmeaza a fi adaugate pe lista de inventariere. Apasati apoi <Inainte> pentru a trece la urmatorul criteriu in ordinea importantei. Dupa parcurgerea tuturor criteriilor de clasificare in ordinea selectata la primul pas, inventarul va fi generat.

Operatie_in_desfasurare_inventar_pe_locatii_de_numarare_si_categorii

 

In interfata urmatoare, vor trebui completate informatiile necesare pentru intocmirea documentelor de inventariere atasate la acest inventar. Aceste documente sunt complet modificabile dupa dorinta utilizatorului, prin apasarea unuia din cele trei butoane Decizie de inventariere, Declaratie Gestionar, Proces Verbal de Inventariere putandu-se schimba modul de afisare a respectivului raport.

 

deschidere_inventar_pe locatii_de_numarare_si_categorii_membri

 

Daca pasii de mai sus au fost urmati, utilizatorul va putea incepe operatiunea de inventariere, prin apasarea butonului Genereaza Documente si Deschide Inventar.

Dupa afisarea barii de progres apare fereastra de confirmare de deschidere:

 

confirmare_deschidere_inventar_pe_locatii_de_numarare_si_categorii

 

In urmatoarea faza programul afiseaza fereastra de inventariere identic imaginii de mai jos:

 

inventar_pe_locatii_de_numarare_si_categorii

 

Prin apasarea butonuluiAdauga_locatie_numarare este afisata lista cu locatiile de numarare finalizate ca in imaginea urmatoare:

 

locatii_numarare_finalizate_inventare_pe_locatii_de_numarare_si_categorii

Dupa selectarea unui tip de locatie sau mai multe se apasa butonul import_locatie_de_numarare in inventar va sunt aduse produsele de pe listele importate ca in imaginea de mai jos:

 

inventar_pe_locatii_de_numarare_si_categorii_produse_adaugate

Pentru a evita inchiderea din greseala a inventarului, este afisata urmatoarea caseta de confirmare:

 

confirmare_inchidere_inventar

 

Daca ati optat pentru selectarea butonulu Yes, in continuare, se solicita parola utilizatorului care a deschis inventarul pentru a confirma operatia de inchidere. Fara validarea acestuia inventarul nu se poate inchide. Aceasta operatie reprezinta echivalentul unei semnaturi pe lista de inventariere si este in general efectuata de catre seful de magazin sau de gestionarul sef.

 

autentificare_inventar_pe_lcoatii_de_numarare_si_categorii

Dupa introducerea parolei, este afisat un cursor care descrie progresul inregistrat la inchiderea si reglarea stocului prin inventariere.

La finalizarea inchiderii inventarului este afisata urmatoarea caseta de confirmare:

 

inchidere_inventar_efectuat_cu_succes