Inventar pe locatii de numarare

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Inventarierea Marfurilor >

Inventar pe locatii de numarare

Accesul la operatia de inventar pe locatii de numarare se face din meniul Inventar/Deschidere inventar pe locatii de numarare.

La deschiderea unui inventar de acest tip, lista articolelor inventariate nu este cunoscuta. Acestea sunt adaugate pe lista de inventar, pe masura ce sunt numarate, pe fiecare locatie in parte.

Pentru a putea insa afisa articolele pe fisa de inventar, intr-un format lizibil, este necesar sa specificati un criteriu dupa care acestea urmeaza a fi grupate pe lista de inventariere.

 

Selectare_criteriu_de_selectie_inventar_pe_locatii_numarare

 

Dupa selectarea unui criteriu de clasificare va este afisata urmatoarea interfata:

 

deschidere_inventar_pe_locatii_de_numarare

 

In interfata urmatoare, vor trebui completate informatiile necesare pentru intocmirea documentelor de inventariere atasate la acest inventar. Aceste documente sunt complet modificabile dupa dorinta utilizatorului, prin apasarea unuia din cele trei butoane Decizie de inventariere, Declaratie Gestionar, Proces Verbal de Inventariere putandu-se schimba modul de afisare a respectivului raport.

 

deschidere_inventar_pe_locatii_de_numarare_membri_echiperi_de_numarare

Daca pasii de mai sus au fost urmati, utilizatorul va putea incepe operatiunea de inventariere, prin apasarea butonului Genereaza Documente si Deschide Inventar.

Dupa afisarea barii de progres apare fereastra de confirmare de deschidere:

 

inventar_deschis_pe_locatii_de_numarare

 

In urmatoarea faza programul afiseaza fereastra de inventariere identic imaginii de mai jos:

 

inventar_pe_locatii_de_numarare

Prin apasarea butonului Adauga_locatie_numarare  este afisata lista cu locatiile de numarare finalizate ca in imaginea urmatoare:

 

locatii_numarare_finalizate

 

Dupa selectarea unui tip de locatie sau mai multe se apasa butonul import_locatie_de_numarare in inventar va sunt aduse produsele de pe listele importate ca in imaginea de mai jos:

 

inventar_pe_locatii_de_numarare_produse_importate

 

Pentru a evita inchiderea din greseala a inventarului, este afisata urmatoarea caseta de confirmare:

 

confirmare_inchidere_inventar

 

 

Daca ati optat pentru selectarea butonulu Yes,in continuare, se solicita parola utilizatorului care a deschis inventarul pentru a confirma operatia de inchidere. Fara validarea acestuia inventarul nu se poate inchide. Aceasta operatie reprezinta echivalentul unei semnaturi pe lista de inventariere si este in general efectuata de catre seful de magazin sau de gestionarul sef.

 

autentificare_inventar

Dupa introducerea parolei, este afisat un cursor care descrie progresul inregistrat la inchiderea si reglarea stocului prin inventariere.

La finalizarea inchiderii inventarului este afisata urmatoarea caseta de confirmare:

 

inchidere_inventar_efectuata_cu_succes