Editarea si listarea Registrului de Casa

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Rapoarte > Rapoarte si situatii > Borderouri si Registre >

Editarea si listarea Registrului de Casa

Programul SmartCash include un editor pentru Registrul de Casa optimizat pentru generarea si listarea registrelor de casa specifice magazinelor cu desfacere cu amanuntul. Deschiderea acestui editor se face din meniul Rapoarte/Borderouri si Registre/Registru de Casa.

Interfata de editare a registrului de casa este urmatoarea:

 

registru_casa_012019

 

Registrul de Casa afiseaza incasarile si platile efectuate cu numerar in intervalul selectat.

Pentru introducerea datelor de limita de interval, puteti sa completati direct in campurile respective data in formatul ZI-LUNA-AN (in ordinea existenta pentru intreg sistemul de operare, stabilita din Control Panel/Regional Settings). O metoda mai simpla, care evita eventualele confuzii, este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral din campul de data. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice. Acest meniu este urmatorul:

 

rapoarte_042019

 

In zona superioara este afisata luna curenta. Prin apasarea butoanelor cu sageti simple stanga/dreapta se selecteaza luna precedenta/urmatoare, in timp ce prin folosirea sagetilor duble se selecteaza anul.

 

Implicit, registrul de casa are intervalul de casa fixat pe ziua curenta. Pentru intervalul selectat sunt listate toate documentele consemnate de incasare si respectiv de plata, altele decat incasarile provenite din bonurile de casa. Incasarile cu bonuri fiscale sunt preluate automat din tranzactiile de casa la Listarea Registrului de Casa, prin apasarea butonului cu acelasi nume din partea de jos a paginii.

Pentru editarea si adaugarea incasarilor si platilor sunt disponibile butoanele corespunzatoare din panourile laterale. Prin utilizarea acestora, la o adaugare sau modificare este afisata caseta urmatoare:

 

registru_casa_022019

 

Din aceasta caseta se introduc datele referitoare la documentul de incasare/plata, explicatii, data operatiei si suma incasata/platita. In lista de documente sunt prezente tipurile de documente stabilite pentru tot sistemul din meniul Nomenclator/Tipuri de Documente (vezi capitolul Definirea tipurilor de documente).

La apasarea butonului Listare Registru de Casa, pe langa documentele introduse manual din editor, este efectuata colectarea tuturor tranzactiilor de incasare cu numerar prin bonuri fiscale din intervalul de timp specificat. In cazul in care un bon fiscal a fost incasat cu o alta forma de plata decat numerar (CARD, BON VALORIC, CEC), aceste bonuri sunt automat excluse.

 

Registrul de Casa trebuie obligatoriu generat in mod continuu, fara intervale de timp exceptate. Acest lucru este automat verificat la generare.

 

La apasarea butonului Listare Registru de Casa va fi afisat :

 

registru_casa_032019

 

Pentru fiecare zi este listat soldul initial si cel final. La fiecare schimb de pagina este afisat la inceputul paginii soldul pentru pagina precedenta.