Inchiderea de luna

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Rapoarte > Raportul de Gestiune >

Inchiderea de luna

Butonul Inchidere Luna din cadrul Listarii Raportului de gestiune, asigura blocarea inregistrarilor aferente unei luni la recalculare si este o operatie ireversibila.

Aceasta operatie efectueaza o serie de verificari care asigura consistenta datelor pentru fiecare luna inchisa. Este afisata caseta urmatoare:

 

rapoarte_062019

 

Se selecteaza anul si luna ce se doreste a fi inchisa. In urma inchiderii nu va mai fi permisa emiterea de documente in program cu o data de emitere anterioara lunii inchise.

Pentru a efectua inchiderea unei luni programul SmartCash Shop face in prealabil urmatoarele verificari:

Daca luna precedenta a fost inchisa;

Daca toate documentele emise in luna respectiva sunt incluse pe raportul de gestiune;

Daca toate articolele descarcate in luna respectiva au un pret de achizitie de referinta (nu exista articole pentru care sa nu fi fost efectuata receptia, fie si ulterior iesirii);

Numai daca toate cele trei conditii sunt respectate este posibila inchiderea lunii. In caz contrar sunt afisate mesaje de eroare care explica procedura de urmat.

 

Nota:

Nu poate fi inchisa o luna fara inchiderea in prealabil a intervalului de timp precedent. Zilele listate care corespund unui interval inchis, sunt colorate cu negru in timp ce intervalul deschis la modificare are textul colorat cu albastru.