Situatii Clienti

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Managementul Clientilor >

Situatii Clienti

Pe langa informatiile obtinute in mod dinamic din meniul Urmarire Clienti, programul SmartCash Shop pune la dispozitia utilizatorilor si o serie de rapoarte si situatii ce pot fi tiparite in vederea unei analize mai aprofundate.

Aceste situatii sunt disponibile din meniul Program/Clienti/Situatii Clienti.

 

Primul tip de situatii sunt cele care pornesc de la facturile emise. Ele se selecteaza din meniul Situatii Facturi. Dupa selectare este afisata urmatoarea caseta:

 

selectie_urmarire_clienti_012019

 

In aceasta caseta se pot selecta filtrele aplicate in vederea obtinerii raportului solicitat. Se selecteaza mai intai clientul (sau Toti Clientii prin selectarea semnului %), pentru care se pot analiza: numai facturile neincasate, numai facturile neincasate aflate la scadenta sau orice factura indiferent de stare intr-un interval specificat de timp.

Suplimentar se pot aplica filtrari care sa genereze numai un raport al facturilor fara incasari sau o situatie sintetica (totaluri pe furnizor).

 

Pentru fiecare factura sunt listate incasarile efectuate, cu explicatii amanuntite, precum si soldul ramas de plata. De asemenea sunt afisate zilele pana la data scadentei.

 

Al doilea tip de situatii - Situatii Incasari - sunt utile pentru analiza interna a incasarilor efectuate. Dupa selectarea submeniului cu acelasi nume, este afisata  fereastra urmatoare:

 

urmarire_clienti_02]2019

 

Se pot selecta unul sau toti clientii, iar asupra datelor listate se pot aplica filtre, pentru selectarea numai a incasarilor neasignate la facturi sau a tuturor incasarilor. De asemenea situatia se poate lista sintetic cu totaluri pe clienti si plati.

 

Toate situatiile se pot exporta nativ in format Excel sau in unul din celelalte formate de export suportate de programul SmartCash Shop pentru prelucrari suplimentare.