Descrierea Catalogului de Produse

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Managementul Catalogului de Produse >

Descrierea Catalogului de Produse

Catalogul de Produse este pivotul central in sistemului SmartCash Shop si este optimizat pentru obtinerea in timpul cel mai scurt a tuturor informatiilor referitoare la un articol. Pentru deschiderea catalogului exista doua posibilitati: din meniul Program/Catalog de Produse sau cu ajutorul butonului corespunzator shop_toolbarhome (Home) de pe Toolbar.

Interfata se compune dintr-o lista tabulata, in care fiecare tab reprezinta cate un departament sau o clasa de produse. Aceleasi tab-uri pot afisa diferite moduri de clasificare ale catalogului in conformitate cu modelul de clasificare specificat in lista de clasificare, permitand afisarea catalogata pe departamente ca si in exemplul de mai jos:

 

Catalogul_de_produse

 

(fig. Catalog)

Lista articolelor afisate pentru fiecare departament sau clasa de produse este sortata alfabetic dupa denumire. Coloanele optionale pot fi ascunse sau aratate dupa dorinta folosind meniul de context disponibil dand click dreapta deasupra listei de articole afisate:

 

Catalogul_de_produse2 Catalogul_de_produse3

 

 

 

O functie extrem de utila pusa la dispozitie de programul SmartCash in acelasi modul este aceea de Memorare Articol. Disponibila si prin combinatia de taste Ctrl+Z, aceasta functie este pozitionata in prima pozitie a tuturor meniurilor de context din cadrul programului. Folosind aceasta functie, un articol selectat din orice lista de articole (deci si din catalog) este memorat intr-o memorie de lucru tampon. Folosind functia complementara, denumita Articol Memorat (Ctrl+A), disponibila in meniul de context al formelor ce admit introducerea de articole, este automatizata selectia de articole si este marita astfel interoperabilitatea modulelor din program.

Un articol memorat in orice modul de program poate fi introdus in oricare dintre panourile de cautare sau filtrare, programul selectand automat caracteristica optima in contextul respectiv (denumire, cod PLU, cod EAN, etc.)

In partea stanga a catalogului sunt prezente panourile destinate interactiunii utilizatorului cu catalogul de produse. Se pot filtra articolele din catalog dupa unul sau mai multe criterii aplicate simultan (Mai multe detalii despre filtrare se pot gasi in capitolul Regasirea articolelor in catalog ).

 

Nota! Pentru o mai buna vizualizare a catalogului de produse puteti restrange partea din stanga ferestrei ce contine toate campurile pentru filtrare. Puteti face acest lucru prin apasarea "Ascunde Panou Detalii " marcat cu 1 in fig. Catalog.