Raportul X

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Rapoarte Fiscale si Periodice >

Raportul X

Raportul X reprezinta un raport totalizator intermediar, nefiscal, care se poate efectua de oricate ori de-a lungul unui schimb. Efectuarea unui raport X nu duce la resetarea registrilor totalizatori pentru vanzari, cote TVA sau plati.

Din Interfata de Acces Functii POS a aplicatiei SmartCash POS se alege user-ul si se introduce parola asociata acestuia. Apoi se va apasa butonul Operatii financiare. In cazul in care parola este corecta pentru user-ul indicat si nu exista un bon fiscal in curs de operare, se va intra in fereastra de Operatii financiare.

Se va apasa butonul intitulat Raportul X, sau tasta F1, moment in care la imprimanta se va tipari Raportul X.

Daca totul va decurge normal, la finalul tipariri veti fi anuntati printr-un mesaj pe ecranul POS-ului care va indica acest lucru. In caz contrar veti fi anuntati de motivul esuarii comenzii de tiparire.

 

Observatie: Daca se va dori tiparirea unui Raport X imediat dupa efectuarea unui Raport Z, acesta va avea totalul 0 (intrucat Raportul Z goleste memoria imprimantei), asa ca de preferinta ar fi ca, pentru verificare, Raportul X sa se tipareasca inaintea Raportului Z.