Adaugare Automata Articole

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Aprovizionare > Comenzi de aprovizionare >

Adaugare Automata Articole

Rularea functiei aferente butonului Adaugare Automata Articole genereaza in mod automat o comanda cu articolele si cantitatile aferente calculate de program in baza unor parametri comepletati de utilizator. Apasarea acestui buton deschide urmatoarea fereastra de interogare:

 

adaugare_automata_articole_012019

 

Utilizatorul are de ales  metoda de stabilire a comenzii, avand urmatoarele trei posibilitati:

 

Reaprovizionare dupa viteza de vanzare calculata de la ultima receptie

 

Metoda aceasta propune adaugarea pe comanda doar a acelor articole ce sunt achizitionate numai de la furnizorul selectat. Cantitatea comandata este calculata pe baza vitezei de vanzare zilnice calculate doar pentru intervalul de timp scurs de la ultima aprovizionare pentru fiecare articol, valoarea rezultata fiind ajustata cu valoarea stocului curent. Este metoda de calcul utilizata in cadrul Calculatorului de Comenzi.

Bifarea acestei optiuni urmata de apasarea tastei OK are drept rezultat deschiderea urmatoarei ferestre:

 

adaugare_automata_articole_022019

 

In aceasta interfata - comuna cu cea a Calculatorului de Comenzi - este bifat in mod automat tipul de unitate de unde se va efectua aprovizionarea - furnizor - si numele furnizorului ales in prealabil la deschiderea comenzii. Se alege tipul de clasificare al articolelor in functie de care se alege departamentul sau clasa de produse pentru care se doreste a se efectua comanda. De asemenea, este completata implicit rubrica aferenta numarului de zile pentru care se va efectua aprovizionarea, precum si cea referitoare la marja de intarziere pe care operatorul si-o stabileste pentru a evita o posibila ruptura de stoc pentru respectivele articole. Acesti doi paramentri sunt stabiliti de operator inca de la deschiderea comenzii.

In urmatoarele doua campuri se pot selecta doar articolele care au receptii intr-un interval de timp definit de utilizator, precum si articolele ce au viteze de vanzare nule si un numar de zile definit de utilizator de la ultima receptie.

In partea inferioara a ferestrei, filtrele asupra comenzii sunt pozitionate automat pe optiunea Cantitate comandata > 0, prin care se conditioneaza afisarea doar a articolelor la care se propun spre comandare cantitati pozitive.

Exista posibilitatea listarii complete a denumirii articolelor pe respectiva comanda punand bifa omonima din partea de jos a ferestrei.

 

Apasarea butonului OK va determina completarea automata a comenzii cu articolele ce corespund conditiilor mai sus amintite, avand inregistrate urmatoarele campuri:

 

adaugare_automata_articole_032019

 

Reaprovizionare egala cu vanzarile anterioare (recompletare stoc)

 

Metoda aceasta propune adaugarea articolelor selectate in functie de departamentele/clase de clasificare carora apartin pe comanda, indiferent de furnizorul de la care au provenit. Cantitatea  comandata este egala cu vanzarile prin POS pentru fiecare din articolele comandate pe un interval de timp anterior comenzii definit de utilizator. Metoda presupune ca gestiunea pentru un anumit articol are un stoc optim ce trebuie reintregit dupa un anumit interval de timp.

Bifarea acestei optiuni urmata de apasarea tastei OK are drept rezultat deschiderea urmatoarei ferestre:

 

adaugare_automata_articole_042019

 

Apasarea butonului OK va deschide fereastra urmatoare:

adaugare_automata_articole_052019

Dupa selectia facuta dintre Selectie din baza de date locala si Selectie din baza de date centralizate (prin Everywhere), apasarea butonului OK va determina completarea automata a comenzii cu articolele ce apartin departamentului/clasei de clasificare selectata, in cantitati  egale cu vanzarea acestora in intervalul de timp definit in partea de jos a ferestrei.

 

Reaprovizionare dupa viteza de vanzare calculata pentru un interval de timp:

 

 

Metoda aceasta adauga pe comanda articolele ce trebuiesc achizitionate  indiferent de sursa de aprovizionare. Cantitatea comandata este calculata pe baza vitezei de vanzare relative calculata pentru intervalul de timp selectat. Pornind de la stocul curent si perioada medie de reaprovizionare, este propusa cantitatea necesara pentru a acoperi stocul in acest interval de timp.

 

adaugare_automata_articole_062019

Cand se apasa butonul OK urmatoarea fereastra va fi afisata:

adaugare_automata_articole_072019

Pentru un magazin care nu este conectat la o centrala de magazine se va selecta prima bifa. Cand magazinul figureaza intr-o centrala de magazine se va selecta bifa cu serviciul Everywhere.

Dupa apasarea butonului OK fereastra principala va fi incarcata cu articolele corespunzatoare selectiei facute.

 

Nota!

- Rezultatele obtinute prin intermediul calculatorului de comenzi are un caracter orientativ, operatorul luand decizia cu privire la comanda in functie si de alte specificitati ale activitatii de comert pe care o aplicatie informatica nu le poate intotdeauna surprinde!

- Cantitatea propusa pentru aprovizionare are o relevanta relativa, deoarece calculul ei se bazeaza pe presupunerea ca viteza de vanzare este constanta si este calculata doar pe intervalul de timp de la ultima receptie pana in prezent!